Teatar Poco Loco poziva djelatnike, te učenike i njihove roditelje OŠ Petra Preradovića na predstave 2. ciklusa predstava i razgovora BOLJE DA O TOME (NE) RAZGOVARAMO. 

Posebno naglašavamo mogućnost grupnog posjeta učenika predstavi koja je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole ONDA KAD SMO SE IZGUBILI, u srijedu, 18. 9. u 19 sati.

Ulaznice su gratis za OŠ Petra Preradovića:
– kod pojedinačne rezervacije – upisati ime i prezime i naznaku OŠ PP
– kod grupne rezervacije – upisati ime i prezime profesora/učenika/roditelja, razred/grupu i naznaku OŠ PP

Rezervacije ulaznica: https://bit.ly/BDTNR2024-rezervacije

 
Također, ukazujemo na mogućnost praćenja razgovora nakon predstava – u Centru Knapu ILI putem online prijenosa uživo (na Facebook stranici Teatra Poco Loco) ILI  kasnije u formi podcasta (na youtube i web stranici Teatra Poco Loco).
Radujemo se vašem dolasku.
————————————
Ukratko o Bolje da o tome (ne) razgovaramo:

Teatar Poco Loco u suradnji s Centrom KNAP organizira od 16. do 21. rujna 2024. u Centru KNAP ciklus predstava i razgovora o tabu temama u kazalištu za djecu i mlade. Ciklus smo nazvali Bolje da o tome (ne) razgovaramo, a nakon predstava organiziramo razgovore sa stručnjacima iz pojedinih područja: kazališta, psihologije, pedagogije, socijalne pedagogije i obrazovanja. Predstave su prvenstveno namijenjene djeci i mladima, a razgovori nakon predstava stručnoj publici, organizatorima odlazaka na kazališne predstava te zainteresiranom građanstvu. Razgovori se prenose uživo putem Facebook stranice Teatra Poco Loco te su kasnije dostupni u formi podcasta.

Ovogodišnji ciklus je regionalnog karaktera, a razgovori nakon predstava prvenstveno će se baviti temama kao što su: tabu forme (što je ne/primjereno u kazališnom izrazu za djecu i mlade, dokumentarizam), produkcijske ideje (popratni programi, radionice, materijali uz kazališnu predstavu, njihova svrha, izrada i provedba; umrežavanje festivala, europskih projekata i institucija u svrhu produkcije predstava); terapeutska moć kazališta (kako djeca reagiraju na gledanje predstava tabu tematike, tko dugotrajno prati te reakcije, jesu li popratne brošure dovoljne ili samo sredstvo koje olakšava prodaju nelektirnih naslova). Kroz šest dana pogledat ćemo šest predstave iz regije namijenjene različitim dobnim skupinama djece i mladih. Uz pomoć stručnih sugovornika i samih kazališnih radnika, ispitat ćemo i usporediti koje su aktualne tabu teme u hrvatskom, slovenskom i srpskom kazalištu za djecu i mlade i – zašto.

Skip to content